Piemonte, Italien

Burzi


Piemonte, Italien

Burzi

Burzi drivs av syskonen Caterina och Alberto Burzi. Efter att de fick ärva 7,5 hektar i La Morra av sina morföräldrar, tog de beslutet att börja producera sitt egna viner från vingårdarna. Tidigare hade familjen sålt samtliga druvor till lokala producenter. 

Syskonen började sakta att skapa sitt vineri, och 2012 släpptes deras första årgång av ca 2500 flaskor vin. Idag producerar syskonen ca 20 000 flaskor vin årligen, uteslutande från egna vingårdar i La Morra. 

Deras filosofi är att producera traditionella viner från trakten med moderna inslag. De vill att druvorna ska tala, och inte fatlagringen. Därför låter de druvorna macerera långsamt och lagrar dem sedan i neutrala fat om 30 000 liter för ge så lite ekkaraktär som möjligt. 

Burzi har inga anställda utan sköter allt arbete själva, från vingården till det färdiga vinet. När det är skörd rings alla släktingar och vänner in för att hjälpa till.