Om Soutirage AB

Vilka är vi?

Soutirage AB drivs av Johan Lagergren, som med en gedigen bakgrund från sommelieryrket på bla Fredsgatan 12, Teatergrillen, Grand Hôtel och Restaurang Bardot – och en svensk sommeliermästartitel – beslöt sig för att efter erfarenhet och vilja att vara med att forma och höja dryckeskvalitén på de svenska restaurangerna. Detta genom att importera vin och sprit av högsta kvalitet, alltid med den respekt och upplevelse drycken förtjänar. 

Johans filosofi är att arbeta med familjeägda vinerier, där passion och hjärta har en stark koppling till drycken, hela vägen till sitt ursprung. 

Under våren 2021 anslöt även Mattias Björk och Ann Björk till Soutirage och systerbolaget Fine Wine Service som investerare och aktiva delägare. De har lång erfarenhet av att utveckla och driva bolag från bland annat Stenbecksfären och industrigruppen Volati respektive som legaltech-pionjär bakom tjänsten VQ Legal.

Nu har vingruppen växt ytterligare, då Stephen Nicoud och Mikael Karis har anslutit till Soutirage för restaurangförsäljningen, samt Ylva Alkman anslutit som administrativ chef för såväl Soutirage som systerbolaget Fine Wine Service.

Ylva Alkman har en gedigen bakgrund som sortiments- och inköpschef inom mode- och heminredningsbranschen från företag som Åhléns, Cervera, Lindex, Indiska och Polarn O. Pyret.

Stephen Nicoud är en erfaren sommelier som bland annat varit sommelier och hovmästare på Restaurang AG, Operakällaren och At Six, samt restaurangchef på Restaurang Florentine.

Stephen är född och uppvuxen i Nice, men flyttade till Sverige 2013 för att studera. Väl här trivdes han så bra att han beslutade sig för att stanna istället för att återvända till Frankrike efter sina studier, vilket vi är väldigt glada för!

Mikael Karis har en gedigen bakgrund som ansvarig för Fine Wines på Vin & Sprit, grundare av importföretaget Tryffelsvinet, produktchef hos Philipson och Söderberg, sommelier på Berns, Sturehof, PA&Co m.fl. samt tio år på Prinsen. Han har även representerat Sverige i Sommelier-VM i Tokyo 1995, varit finalist i ”Sommelier EM” Trophé Ruinart samt innehar en medalj från franska staten för sina kunskaper inom vin och gastronomi.